مشخصات
نوع | OP |
---|---|
فصل کاشت | بهار, پاییز |
سایز بستهبندی | ۵۰ گرم |
مشخصات
نوع | OP |
---|---|
فصل کاشت | بهار, پاییز |
سایز بستهبندی | ۵۰ گرم |
توضيحات
چغندر لبویی با نام علمی Beta vulgaris از خانواده Amaranthaceae میباشد و دارای ساختاری علفی شکل است. بخش ریشه این گیاه به صورت غده زیر زمینی میباشد و دارای ساختاری گرد و کروی است.
معمولاً این گیاه را میتوان در اندازههای مختلفی در بازار تهیه و مورد استفاده قرار داد. ریشه گیاه چغندر لبویی به رنگ قرمز میباشد که با پوستهای بسیار نازک پوشیده شده است. چغندر لبویی دارای طعمی بسیار شیرین بوده و منبع غنی از انواع ویتامینها و آنتی اکسیدانها میباشد.
خاستگاه اصلی گیاه چغندر لبویی را بخش مدیترانه، بخشهای غربی آسیا و کشور هندوستان میدانند. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که عموماً بخشهای هوایی گیاه چغندر لبویی نیز دارای خاصیت خوراکی میباشند و از آن در طبخ غذاها استفاده میشود.
گیاه چغندر لبویی یک گیاه دو ساله میباشد که شروع رشد زایشی آن در سال دوم زندگی گیاه محقق میگردد. البته برخورد گیاه با سرما در سال اول رشد میتواند عامل شروع گلدهی گیاه در همان سال اول رشد گیاه باشد.
زمان کاشت بذر چغندر لبویی در هر منطقهای کاملاً متغیر است و بسته به شرایط دمایی آن منطقه تعیین میشود. البته در حالت کلی بهترین زمان برای کشت بذر چغندر لبویی مصادف با آخرین یخبندان در فصل زمستان میباشد. این دوره از اواخر اسفند آغاز میشود و تا اوایل فروردین ماه نیز ادامه خواهد داشت.
تأخیر در زمان کاشت گیاه چغندر لبویی به ویژه در مناطقی با دوره رشد کوتاه میتواند بر عملکرد کلی محصول تأثیر نامطلوبی داشته باشد و میزان تولید محصول را به شدت کاهش دهد. بهترین زمان کشت بذر چغندر لبویی زمانی است که دمای هوا در منطقه کشت گیاه در محدوده دمایی بین ۴ تا ۵ درجه سانتیگراد قرار میگیرد.
میزان عملکرد محصول در چغندر لبویی به شرایط خاک و نحوه آمادهسازی زمین کشاورزی وابسته میباشد.
کاشت چغندر لبویی به دو صورت انجام میشود. بذر چغندر لبویی را میتوان مستقیماً در زمین اصلی یا در سینی نشا کشت کرد.
برای کشت مستقیم بذر، هنگامی که خاک گرم (معمولاً ۳ تا ۴ هفته قبل از آخرین تاریخ یخبندان بهاره) شد، بذر چغندر لبویی را مستقیماً در زمین اصلی کشت کنید. بذرها را به فاصله ۲۰ سانتیمتر از یکدیگر بکارید. ردیفها را با فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از هم جدا کنید تا فضای کافی برای بزرگ شدن چغندرها وجود داشته باشد.
در ابتدا پیش از اقدام برای کشت بذر چغندر لبویی نیاز است تا کشاورزان شرایط آب و هوایی منطقه کشت گیاه را در نظر بگیرند. در نهایت آنها باید بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه بهترین تاریخ کشت را برای این محصول انتخاب کنند.
چغندر لبویی از جمله گیاهانی میباشد که شرایط آب و هوایی ملایم و خنک را برای رشد ترجیح میدهد. هوای گرم میتواند تا حد زیادی کیفیت نهایی محصول شما را کاهش دهد. بر همین اساس میتوان اینگونه بیان نمود که بهترین تاریخ برای کشت بذر چغندر لبویی اواخر زمستان تا اوایل بهار میباشد.
بالغ شدن چغندر حدود ۵۰ تا ۷۰ روز طول میکشد. برخی از واریتهها را حتی میتوان بعد از ۴۵ روز برداشت کرد. اما معمولاً پس از حدود ۲ ماه میتوانید ریشهها را برداشت کنید. برخی از گونهها بسیار بزرگ میشوند، اگر آنها را خیلی دیر برداشت کنید، ممکن است کمی چوبی شوند.
جهت دریافت اطلاعات تکمیلی در رابطه با موجودی و قیمت بذر چغندر لبویی خامنه با ما از طریق شمارههای داخل سایت در ارتباط باشید.
جهت خرید بذر چغندر لبویی خامنه میتوانید سفارش خود را از طریق سایت ثبت کنید یا از طریق شماره واتساپهای داخل سایت نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمائید.
نظرات